Over ons

Lemahieu & Partners is een onafhankelijk advieskantoor dat in 1997 door Marc Lemahieu werd opgericht. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te Brugge (Sint-Michiels), en in 2015 werd een tweede kantoor in Wortegem-Petegem (Elsegem) geopend. Sinds haar oprichting heeft het kantoor een sterke naam ontwikkeld in de advieswereld en dat niet alleen voor assistentie aan ondernemingen, maar ook aan private personen.

Marc Lemahieu

Marc Lemahieu startte zijn carrière als advocaat, en werkte nadien lang als jurist en verantwoordelijke Ondernemingen bij KBC. Zijn financiële achtergrond is een grote meerwaarde bij het geven van juridische advies in het kader van overnames en waarderingen.

Vooraleer zich als zelfstandig jurist te vestigen, was hij reeds 8 jaar actief binnen de bedrijfswereld waar hij een grondige kennis van het ondernemingsgebeuren verwierf. Hij volgde in die periode ook Vlerick Advanced Management.

Marc Lemahieu is extern en onafhankelijk bestuurder in een tal van ondernemingen en adviseert daarbij ook de bedrijfsleiders omtrent problematieken van corporate governance en estate planning.

Hij is de oprichter en ziel van ons kantoor.

Anne-Marie De Somer

Anne-Marie De Somer is economiste van opleiding, en studeerde na haar studies fiscaliteit bij. Na 30 jaar ervaring als erkend accountant-belastingsconsulent, biedt ze het kantoor een bijkomend perspectief. Het vennootschapsrecht is immers sterk doorweven met het fiscaal recht.
Haar klare financiële kijk en ruime ervaring zijn van onschatbare waarde bij de redactie van onze adviezen.

Claire Lemahieu

Claire Lemahieu studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven en begon in 2010 als juriste bij een internationaal kantoor in Brussel. Datzelfde jaar volgde ze een bijkomende opleiding vennootschapsbelasting aan de Fiscale Hogeschool. In 2012 vertrok ze naar Bangkok om er het juridisch department van Interactive Thailand te leiden, en sinds januari 2015 werkt ze bij Lemahieu & Partners.

Claire Lemahieu is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht.

legal-services